• 1964

  Op 15 april besluiten de broers Cyriel, Jozef, Gaby en Frans om hun krachten te bundelen en richten ze een feitelijke vereniging op.  In deze periode voeren ze vooral veel opdrachten in onderaanneming uit, oa werkten ze toen geruime tijd mee aan de bouw van het Berlaymontgebouw in Brussel.

 • 1970

  Op 4 december is de oprichting van de bvba een feit en sluit ook de jongste broer Eric zich aan.   In de periode jaren 70 – jaren 80 worden er vooral projecten uitgewerkt waarbij bouwgronden worden aangekocht en waarop ze woningen sleutel-op-de-deur bouwen.  Eerst in het Brusselse, maar later ook in eigen streek.

  Eind jaren 80 begin jaren 90 worden er meer aparte opdrachten uitgevoerd en staat de firma Peirs Gebroeders vooral gekend voor zijn metselwerken, buitenschrijnwerk, zowel hout, pvc en aluminium maar ook dakwerken, trappen, binnendeuren en andere interieuropdrachten worden uitgevoerd.

 • 1993

  In april zet Cyriel noodgedwongen door ziekte een stap terug en neemt Sofie op 17-jarige leeftijd de administratieve taken over.  Na een zware strijd komt Cyriel te overlijden op 29/10/1996.

 • 1999

  Als 19-jarige start Wim op 1 september, gewapend met het diploma van houtbewerking, zijn loopbaan in het bedrijf en werkt opdrachten uit op alle vlakken samen met de 4 broers die nog allemaal mee actief zijn.

 • 2001

  Op 4 mei neemt ook Frans door ziekte afscheid van het bedrijf.  Helaas komt aan zijn ziekte ook een eind door zijn overlijden op 21/07/2001.

 • 2004

  In december, na 40 jaar samenwerken  neemt Gaby de beslissing om met pensioen te gaan.

 • 2008

  Op 1 oktober geeft Eric zijn ontslag als zaakvoerder en worden de onderhandelingsgesprekken opgestart die afgerond worden op 16 oktober met de overname van alle aandelen door Wim en Sofie.  Vanaf dan is het de tweede generatie die het bedrijf verder zet voortbouwend op de opgedane kennis en ervaring.